maanantai 13. elokuuta 2012

Bostonkakku

Mummolassa maistoin hyvää erilaisen mallista bostonkakkua joka oli ostettu paikallisesta leipomosta. Hoksasin, että kakku oli paistettu perinteestä poiketen kahvikakkuvuoassa ja halusin kokeilla samaa kotona. Tällä tyylillä tehtäessä on hyvä puoli se, että keskusta paistuu varmemmin kypsäksi eikä päällinen tummu niin helposti.


1/2 annosta pullataikinaa

5 dl maito/vesi seos
50g hiivaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
2 kananmunaa
150g voita
2 rkl kardemummaa
sopivasti vehnäjauhoja
(omenapala marmeladia)
---

Sekoita tuorehiiva kädenlämpöiseen, noin 37 asteiseen taikinanesteeseen. Lisää muna(<-- huoneenlämpöinen) ja mausteet ja osa jauhoista. Vatkaa seosta. Lisää vähitellen loput jauhoista ja alusta taikinaa käsin kimmoisaksi. Lopuksi taikinaan lisätään huoneenlämpöinen rasva. Jatka vaivausta, kunnes taikina on sileä ja kimmoisa sekä irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
Peitä taikinakulho leivinliinalla ja nosta se lämpimään ja vedottomaan paikkaan nousemaan. Nostata taikinaa ainakin 20 minuuttia. Kaulitse pullataikinasta levy. Levitä päälle hillo/marmeladi. Rulaa levy. Jaa 7 palaan ja laita palat pystyyn kakkuvuokaan. Jätä kohoamaan. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle mantelilastuja ja raesokeria. Paista 180 asteessa n.1/2 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti