lauantai 8. syyskuuta 2012

Banaani -rusina -suklaahippu muffinit

Tämä resepti pohjautuu kirjaan "leivonnaisia herkkusuille"jossa on The hammingbird bakery:n reseptejä. Muffinit on hyviä, mutta makeita jotenka yksikin voi riittää..ehkä..:)Ensin laitoin vuokiin liian paljon taikinaa..loppuihin liian vähän, mutta hyviä olivat joka tapauksessa. Makeaan taikinaan sopii loistavasti myös marjat!



5,5 dl vehnäjauhoja
4,4 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
3,75dl piimää (rasvaton)
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
70g voita
1 dl pilkottuja rusinoita
1dl suklaa hippuja
puolitoista banaania pilkottuna.

Kuumenna uuni 170 asteiseksi.

Mittaa jauhot, sokeri, leivinjauhe, ja sooda ja sekoita huolellisesti sekaisin. Sekoita piimä ja muna. Kaada hitaasti jauhojen joukkoon ja vatkaa ainekset sekaisin. Kaada mukaan voisula ja vatkaa kunnes se on juuri ja juuri sekoittunut muihin aineisiin.
Vatkaa taikina lopuksi sähkövatkaimella tasaiseksi ja sileäksi. Sekoita lopuksi rusinat, suklaahiput ja banaanin palat taikinaan. Lusikoi paperivuokiin ja jätä reilusti kohoamisvaraa. Paista noin 25 minuuttia kunnes muffinit tuntuu kimmoisilta ja ovat saaneet väriä.

 Muffineita tulee keksikokoisella pellillä noin 16-18 kpl. Jos käytätä taikinaan marjoja on määrä 3,5dl.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti