perjantai 7. syyskuuta 2012

Omenahillo

Mikä sen parempaa kuin itse tehty hillo! kiitokset pohjanmaalle omenoista :) Itse tehty hillo maistuu kakun täytteenä, lettujen kanssa ja vaikka puurossa. Ajattelin leipäviikon kunniaksi kokeilla omenahilloa myös leipään. Omenasta voi tehdä myös pelkkää sokeroimatonta sosetta pakkaseen mistä sitä voi sitten pitkin talvea käyttää eri leipomuksiin..maistuu meillä myös pojalle :)


 
1 kg omenoita
500g hillosokeria
1/2 vaniljatanko
1 dl vettä
 
Kuori ja pilko omenat kattilaan. Lisää vesi ja vaniljatanko. keitä 5-10 minuuttia lajikkeesta riippuen kunnes omenat pehmenee. Poimi tanko pois ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää sokeri ja keitä uudestaan 5-10 minuuttia. Purkita puhtaisiin kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti