sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Juustokakku

Tämä juustokakun resepti löytyi vanhasta reseptivihoista johon olin kirjannut ylös herkullisen oloisia reseptejä vuosien varrella. Kakku ei ole kevyt, mutta kevyempi kuin moni muu uunissa paistettava juustokakku.

 Raparperihilloke ei ole täydellinen makupari kakulle, mutta kokeilemisen arvoinen kuitenkin :)







Pohja:

100g voita
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1-2 rkl vettä

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää keltuainen. Sekoita kuivat aineet ja lisää sekaan. Älä sekoita turhaan. Lisää vesitilkka jotta saat taikinan kiinteäksi ja laita kelmussa kylmään.



Täyte:

500g maitorahkaa
1 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
75g voita sulatettuna
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1 muna
2 keltuaista
3 valkuaista

Sekoita täytteen aineet huolellisesti yhteen , mutta lopuksi vaahdotetut valkuaiset. Kaaviloi taikina 1/2 cm paksuiseksi ja painele n.22-24cm irtoreunavuokaan. Vuoan pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperi. Kaada täyte vuokaan ja tasoita reunat. Paista 175 asteessa n.1h ja jatka tarvittaessa leivinpapereilla peitettynä  75 asteessa puolisen tuntia. Tarjoile kakun kanssa sokeroitua marjasosetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti