sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Raparperihilloke vaniljalla

Sain raparperia työkaverilta (lue pyysin :) ja heti alkoi mielessä pyöriä, että mitä kaikkea siitä voisi kehittää. Raparperihilloke on ollut mielessä sen monikäyttöisyyden vuoksi ja koska raparperia oli reilusti niin päätin tehdä sitä purkkiin herkuteltavaksi. Ihan parasta raparperi oli lapsena sokeriin kastettuna. Pakko kokeilla mitä tuo pikkumies tuumaisi. Voisi olla hyvä ilme kun puraisee kirpakkaa vartta!





1 litra paloiteltua raparperia
1/2 dl vettä
1 dl hillo/marmeladisokeria
1 tl vaniljauutetta (vaniljasokeria)
3 palaa valkosuklaata

Laita raparperit kattilaan. Lisää vesi ja sokeri. Anna kiehua 10-15 minuuttia. Ota hellalta ja kaada sekaan vaniljauute ja valkosuklaat. Anna jäähtyä ja nauti esimerkiksi

- Lettujen kera
- Jäätelön kanssa
- kakun täytteenä
- puuron kanssa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti