perjantai 6. kesäkuuta 2014

Raparperihyve

Raparperiaika on parhaimmillaan ja siitä innostuneena päätin leipoa jotain hyvää. Resepti on muuten perinteinen, mutta lisäsin täytteeseen paloiteltuja fudge paloja..Tarviiko edes sanoa, että ne sopi piirakkaan paremmin kuin hyvin. Omani löysin ihan kaupan irtokarkkilaarista. Kuvien laatu saattaa hieman vaihdella, koska kamero on mystisesti mennyt rikki..epäilty on jo tiedossa :)





Pohja:

200g voita
1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja (korvasin puolet täysjyvävehnäjauholla)
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl kermaa

Täyte:

1 l raparperipaloja
1/2 dl sokeria
(150g vaaleita fudge paloja )

Pilko raparperit kattilaan ja keittele sokerin kanssa kunnes ne  pehmenevät. Lisää fudge palat.

Marenki:

3 valkuaista
6 rkl tomusokeria
mantelilastuja

 Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kuivat aineet ja kerma. laita hetkeksi kylmään. Voitele piirakkavuoka ja taputtele pohjalle ja reunoille. Lisää päälle raparperihilloke ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Vispaa valkuaiset vaahdoksi lisäten tomusokeria pikkuhiljaa.  Älä vatkaa liian kovaksi tai muuten marenki ei levity päälle kauniisti kuten minulle kävi. Levitä tortun päälle ja laita hetkeksi uuniin kunnes marenki on saanut kauniin värin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti