torstai 14. elokuuta 2014

Vaniljainen omenapiirakka

Syksyn kirpeimmät omenat sopii tähän piirakkaan. Mehevä piirakka ei välttämättä kaipaa seurakseen lisukkeita. Voin suositella lämpimästi!

Syksyn tullessa alkaa koristeellisempien kakkujen leipominen tauon jälkeen. Suunnitelmat on piirrelty enkä malta odottaa, että pääsen koristeluun asti :) Kiva kun olette kesälläkin käyneet ohjeita katselemassa vaikka onkin ollut hieman hiljaisempaa. Tervetuloa (kakku)syksy <3





150g margariinia
1,5 dl sokeria (1 dl muscavadosokeria, 0,5dl hienoa sokeria)
3,5 dl vehnäjauhoja (korvasin 1dl täysjyvävehnäjauhoilla)
1 kananmuna
1tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl vaniljakastiketta

n.4 rkl valmista vaniljakreemiä Esim. Milletti
 4-6 kpl omenaa

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää vuorotellen vaniljakastikkeen kanssa taikinaan. Voitele tai vuoraa leivinpaperilla 20x30cm vuoka ja taputtele taikina pohjalle. Levitä päälle vaniljakreemi ja viipaloidut omenat. Mausta sokerilla ja kanelilla. Paista 175 asteessa n.30-40minuuttia.

1 kommentti:

  1. Oi , herkkua! Syksyssä on mkavaa mm. se, että alkaa ihana omenien aika.

    VastaaPoista