torstai 23. lokakuuta 2014

Red Velvet Minicupcakes

Nämä kuppikakut syntyi ideasta testata red velvet kakkupohjaa vihdoin ja viimein. Halloween teemaanhan nämä sopii hyvin ja koristelu voi olla klassinen tai reilusti mörömpi :) Kuppikakuiksi taikina taipuu hyvin, koska on aika raskasta rakenteeltaan niin minikuppikakut ei ehdi kuivua uunissa.

Maku oli ihana ja koostumus vielä ihanempi. Kannattaa kokeilla!



Ohje löytyy The Hummingbird Bakeryn Leivonnaisia herkkusuille -kirjasta.



120 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
300 g (3,5 dl) sokeria
2 kananmuna
20 g (0,5 dl) kaakaojauhetta
0,4 dl punaista elintarvikeväriä
1 tl vanilja-aromia
2,4 dl piimää
300 g (4,6 dl) vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
3 tl valkoviinietikkaa


Kuorrute:

Sitruunatuorejuuustokreemi

Mittaa voi ja sokeri kulhoon ja vatkaa keskinopeudella vaaleaksi, kuohkeaksi ja hyvin sekoittuneeksi vaahdoksi. Säädä teho suuremmalle, lisää hitaasti joukkoon muna ja vatkaa, kunnes ainekset ovat sekoittuneet keskenään.

Sekoita eri kulhossa kaakaojauhe, punainen elintarvikeväri ja vanilja-aromi paksuksi, tummaksi tahnaksi. Lisää seos sokerivaahtoon ja sekoita hyvin, niin että ainekset sekoittuvat kunnolla ja taikina on tasaisen väristä. Käännä koneen nopeus hiljaiselle ja lisää hitaasti puolet piimästä. Vatkaa hyvin, lisää sitten toinen puolet jauhoista ja vatkaa ainekset sekaisin. Toista, kunnes kaikki piimä ja jauhot on lisätty. Säädä koneen teho suurelle ja vatkaa, kunnes taikina on sileää ja tasaista. Säädä teho hiljaiselle ja lisää suola, sooda ja viinietikka. Vatkaa ainekset sekaisin, säädä teho taas suurelle ja vatkaa vielä pari minuuttia.

Laita vuoat muffinipellien koloihin ja laita taikina pursotuspussiin. Pursota taikina ja jätä hieman kohoamisvaraa. Paista 180 asteessa 6-7min.

(Kaada taikina joko yhteen tai kolmeen, halkaisijaltaan 20 cm:n vuokaan. Paista kakkupohjia n. 25 minuuttia 170 asteessa. Kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei saa jäädä taikinaa.)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti