sunnuntai 5. lokakuuta 2014

sitruunatuorejuustokuorrutus ja mangotäyte

Testasin viikonloppuna isompia juhlia varten kakkureseptiä jota olen tässä suunnitellut. Pientä muuntelua vaatii vain täytteen ja pohjan suhde, mutta muuten kakku oli oikein maukas ja mehevä!

Olen huomannut, että kreemireseptit on blogin suosituinta osastoa joten sinne on tulossa lisää ihania kreemireseptejä. Otin huomioon erityisesti sen, että kreemi olisi monikäyttöinen ja hyvänmakuinen sekä kakun sisään, että kuorrutukseen. Nythän on kovasti kakkutrendinä kreemipintaiset kakut.




Voipohja

200g voita
200g sokeria
3 munaa
180g vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat vuorotellen jauhojen kanssa. Paista 175 asteessa noin tunti.
(20cm vuoka)

Pohja ohje löytyy mainiosta Kakkumonsteri blogista


Mangotäyte:


200g Täyteläistä rahkaa
1,5 dlkermaa
200g mangososetta (bonne)
0,5-1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunanmehua
3 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma ja lisää muut aineet paitsi sitruunanmehu. Lopuksi kiehauta sitruunanmehu ja liuota liivatteet sinne. Jäähdytä ja lisää koko ajan sekoittaen joukkoon. 



Sitruunatuorejuusto kuorrutus: 

125g sitruunavoita (Valio)
200g tuorejuustoa
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl sitruunanmehua
450-500g tomusokeria

Vatkaa pehmeä voi ja tuorejuusto vaahdoksi. Lisää sokeri ja sitruuunanmehu sekä pikkuhiljaa sihdattu tomusokeri.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti