lauantai 6. joulukuuta 2014

Pähkinäiset viipalepikkuleivät

Nopeat viipalepikkuleivät syntyy perusraaka-aineista ja ehtii vielä vaikka Itsenäisyyspäivän kunniaksi kahvin tai glögin seuraksi.





200g voita
2 dl sokeria (korvasin puolet ruokokidesokerilla)
2 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa siirappia
1 tl vanilja-aromia (vaniljasokeria)
5 dl vehnäjauhoja

fudge chunks caramel paloja (Dr.Oetker)

Mitä tahansa paistonkestävää hilloa

tai

Pähkinälevitettä (Peanut Butter crunchy)
makeutettuna sokerilla
(1 rkl pehmeää voita)


Koristeluehdotuksia:

mm: raesokeri, mantelirouhe/lastu, pähkinärouhe, koristerakeet


Vatkaa pehmeä voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää massaan. Pyörittele takinasta 4 pellin pituista pötköä. Litistä hieman sormin, voitele munalla ja pursota paistonkestävä hillo/marmeladi sekä haluamasi muu koristelu päälle ja paista 180 asteessa kauniin ruskeaksi. Leikkaa uunista oton jälkeen paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti