keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Panforte

Panforte on Italiasta kotoisin oleva jouluherkku. Oikein tyylikäs tarjottava glögin, kahvin kanssa tai vaikka ruokalahjaksi kauniisti paketoituna..






100g kuivattuja taateleita
100g manteleita
200g hasselpähkinöitä/saksanpähkinöitä
1 tl kanelia
1 appelsiini
1 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl ruokokidesokeria
1 1/2 dl juoksevaa hunajaa
150g tummaa suklaata

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Leikkaa taateleita hieman pienemmiksi. Sekoita taatelit, jauhot, mantelit,pähkinät ja kaneli kulhossa. Pese appelsiini huolella ja raasta kuivien aineiden joukkoon.

Sulata sokeri ja hunaja kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää suklaa ja anna sulaa. Sekoita kaiki aineet yhteen ja levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille jonka koko on n. 15x25cm. Painele käsin levyksi.
Paista keskitasolla n.35 min. Kun kakku on jäähtynyt niin päällystä tomusokerilla ja leikkaa paloiksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti