tiistai 3. helmikuuta 2015

Sydämelliset Runebergintortut, Arkiston aarteita

Tälläisia torttuja syntyi vuonna 2010 :) Katsotaan saanko tänä vuonna tehtyä omia vai mennäänkö lähileipomon herkuilla.







Runebergin tortut

100g pehmeää voita
1 dl sokeria
50g mantelijauhetta
1 dl murskattuja keksejä
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 dl vaniljakastiketta

1. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja kardemumma.

2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon vuorotellen kermaa, mantelijauhetta, keksimurskaa ja jauhoseosta. 
Voit paistaa tortut muffinivuoissa 20 min. 200astetta.

Anna torttujen jäähtyä ja kasta hetkeksi sokeriveteen jonka voi halutessaan maustaa esim. rommilla tai punssilla. Koristele vadelmahillolla ja tomusokeri/vesi seoksella.

Sokerivesi:

3dl vettä
3 rkl sokeria
punssia, rommia maun mukaan.

Kasta sokeriveteen ja käännä ylösalaisin.
Koristele hillolla ja tomusokeri/vesi seoksella




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti