torstai 19. maaliskuuta 2015

Arkiston aarteita; Lime Pie

Keväinen limettipiirakka sopii kahvipöytään. Julkaisin reseptin vanhassa blogissa maaliskuussa 2009 ja siitä asti se on ollut meillä suosittu tarjottava.



Kuvista huomaa, että ehkä jokunen askel on menty eteenpäin kuvien laadussa..vaikka vielä on hiukkasen opittavaa :)



Pohja:


100g digestivekeksiä

50 g voita

3rkl (ruoko)tomusokeria

Täyte:


4 munan keltuista

1 tlk (400g)kondensoituoa maitoa

4 limen mehua

2tl raastettua limekuorta


Koristeeksi:


2dl kuohukermaa

2limeä ohuina viipaleina

1.Jauha keksit ja sekoita joukkoon tomusokeri ja sula voi.Painele kevyesti voidellun piirakka-tai irtopohjavuoan(20-22cm)pohjalle.


2.Mittaa täytteen ainekset ja sekoita vatkaimella n.kolme minuuttia, kunnes täyte hieman kuohkeutuu.Kaada täyte vuokaan.Paista 170-175 asteessa 10-12 min. kunnes täyte on hyytynyt muttei ruskistunut.


3.Anna piirakan jäähtyä huoneenlämmössä ja nosta jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi.


4.Koristele kermavaahdolla ja limeviipaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti