tiistai 24. maaliskuuta 2015

Pupupullat

Lähestyvä pääsiäisen kunniaksi tein pullat pupun muotoon. Sämpylät leivottuani laitoin pullataikinan nousemaan uunin jälkilämpöön. Se tepsi ja tuli parhaat pullat ikinä. Ihanan pehmeitä ja maukkaita!








5 dl vettä (maitoa)
(1 dl rahkaa)
50g hiivaa
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
200g voita
vehnäjauhoja


Valmista pullataikina tavalliseen tapaan. Laita nousemaan n.50 asteiseen uuniin.  Kun taikina on noussut niin vaivaa tasaiseksi ja pyöritä pulliksi. Voit tehdä pullista hieman pitkulaisemmiksi. Anna kohota. Leikkaa pupulle korvat saksilla. Jos haluat niin voit laittaa silmiksi rusinat tai tehdä esim. hammastikulla silmät. Paista 225 asteessa kauniin ruskeiksi. Sivele jäähtyneet pullat voisulalla ja kierittele erikoishienossa sokerissa. Nauti!




6 kommenttia:

  1. Margariini taitaa puuttua ainesosaluettelosta. :) Vai inhanko totta ei ole rasvaa yhtään? :D

    VastaaPoista
  2. Niin joo ja lisään vielä että hauska idea ja pullat näyttää tosi pehmeiltä ja meheviltä!

    VastaaPoista
  3. Nää on söpöjä :)

    Just kattelin viime viikolla pinterestistä tämmöttisiä ja aattelin itekin kokeilla pääsiäiseksi.

    VastaaPoista
  4. juu..ihan rasvattomia on ;) Lisäsin rasvan määrän taikinaan! Nämä on siitä kivoja että ei voi tietää minkä näköisiä pupuista tulee..joistain tuli enemmänkin kissan korvat :)

    VastaaPoista
  5. Ompa kivoja! Oispa kyllä lapset innoissaan sekä tekemässä että syömässä. Jos kyllä itekki. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Hyviähän nämä! Niinkuin pulla aina! sopii tuo erikoishieno sokerituohon pullaan niin että..Slurps!

      Poista