sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

valkosuklaa leivokset (paahdetusta valkosuklaasta)

Paahdetussa valkosuklaassa on ihana karamellinen aromi ja se sopii hyvin monenlaisiin jälkkäreihin ja leivonnaisiin. Mausta tulee mieleen kondensoitu maito, mutta on minusta vielä parempaa. Suklaassa on myös se puoli, että se hyydyttää ilman ylimääräistä liivatetta. Halusin yhdistää kirpeän passionin valkosuklaaseen ja täytteen valkuaiset vähän keventää leivoksen makua ja rakennetta.

Valkosuklaan paahtamista kannattaa kokeilla sillä se on tosi helppoa ja sitä voi käyttää vaikka sellaisenaan murskaamalla se tai sulattamalla kermaan vaikka kakun väliin..Ohjeella tulee 8 kpl leivoksia puolikympyrän malliseen muottiin.






Suklaahippupohja:

2 munaa
0,5 dl sokeria
0,75 dl vehnäjauhoja/perunajauhoja yhteensä yhtä paljon
1 dl tummasuklaahippuja (dr.Oetker)

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot sihdaten joukkoon. Lisää suklaahiput sekaan. kaada vuokaan (n.25x25)ja paista 200 asteessa n.8 min. varo paistamasta liikaa. Suklaahiput laskeutuu pohjalle ja ne palaa herkästi. 


Täyte:

130g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
100g tuorejuustoa
2 kananmunan valkuaista
2 rkl tomusokeria


Valkosuklaan paahtaminen: Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.  Laita suklaa leivinpaperin päälle pellille. Paahda uunissa noin 7-8min. Tarkkaile uunia koko ajan. Kun valkosuklaa on vaaleanruskeaa niin ota pois uunista.

Laita kerma kattilaan ja kiehauta. Lisää paahdettu valkosuklaa. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut kermaan. Anna jäähtyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään. Vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, sokeri ja kovaksi vaahdotettu valkuainen varovasti käännellen. Ota kakkulevystä muotilla paloja ja laita vielä sivuun. Laita massa pursotinpussiin ja pursota muotteihin yli puolen välin. Paina kakkupohjan pala massan päälle niin että se uppoaa sisällepäin ja täyte nousee "yli". Lisää hieman täytettä ja ja tasoita pohja paletilla. Laita pakastimeen. Kun leivokset on jäätyneet niin kasta muotti lämpimään vetenn ja paina leivos ulos muotista. Laita leivoskapseliin ja koristele passionkiilteellä sekä valkosuklaalla.


passionkiille:

4 passionhedelmän sisustaa
0,5 dl vettä
2 rkl hyytelösokeria

kaavi passionhedelmän sisus kattilaan. Lisää vesi ja hyytelösokeri pakkauksen mukaan. Koristele jäähtyneenä leivokset kiilteellä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti