sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

donitsit pellillä

Suurin hitti vappuna tuntuu olevan uunissa tehtävät donitsit. Eipä ihme sillä nämä on herkullisia ja helppoja tehdä. Ja kevyempiä kuin uppopaistetut..Tarvitset vain donitsipellin joita löytää vaihtelevasti marketeista ja leivontarvikeliikkeistä.

Näissä donitseissa maistuu kaneli, mutta sen voi yhtä hyvin jättää pois ja kuorrutuksena käy hieman öljyllä ohennettu suklaa..







12 kpl

1 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl soodaa
1/4 tl muskottia
3/4 dl sokeria
60ml maitoa
60g kreikkalaista jogurttia
1 iso muna
30g sulaa voita
vaniljauutetta/vaniljasokeria

Sivele jäähtyneenä sulalla voilla ja kierittele kaneli-sokerissa

HUOM! Kokeilin ohjetta uudestaan enkä saanut täytettyä kuin 10 koloa donitsivuoassa vaikka aemmin täyttyi kaikki..epäilen mittausvirhettä jauhon määrässä. Kertokaa kokemuksia! Hyviä jokatapauksessa :)

Mittaa kuivat aineet kulhoon. Riko toiseen kulhoon kananmuna, maito, jogurtti ja sula voi. Sekoita kuivien aineiden joukkoon käännellen. Älä sekoita liikaa! Vain sen verran että ainekset sekoittuu. Laita massa pursotus pussiin. Sivele donitsipellin kolot kevyesti öljyllä. Pursota taikina koloihin noin puoleenväliin. Paista 200 asteessa n.10 minuuttia..ei liian kauan jottei donitsit kuiva..

Sivele jäähtyneet donitsit sulalla voilla ja kierittele kaneli-sokerissa. Nauti!

Vinkki! Jos haluat pakastaa donitsit niin paras tulos tulee pakastamalla ilman sokerointia. Ota tarvittaessa sulamaan, Käytä uunissa/mikrossa ja sokeroi.







3 kommenttia:

  1. Näyttää ihanilta! Tuleeko noista semmosia ihania arnoldsmaisia? Tekis mieli kokeilla, mutta pelkään että ne jäis vaan koviks käppyröiks :D

    VastaaPoista
  2. Ihania ja pehmosia..arnolsmaisista en niin tiedä..ainakin kinuskikuorrutuksella vois mennä lähelle :) Kovuuden vältät kun et sekoita liikaa ja paistat varoen..kerro jos kokeilet!

    VastaaPoista
  3. korjasin siis 10 donitsia tuli toisella kertaa..sen siitä saa kun toisella kädellä naputtelee ja toisella koittaa viihdyttää villikkoa :)

    VastaaPoista