keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Raikas Lime-persikkahyydykekakku

Viikonlopun pääsiäisen viettoon suunniteltu raikas kakku joka sopii kenties hieman tuhdinkin pääsiäisaterian kahvipöytään.

Nappasin kuvan pakastetusta kakusta ja siksi pinta näyttää tuollaiselta hassulta. Hyydytetyt kakut niin kuin täytekakutkin voi hyvin pakastaa ja ottaa edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan.
Koristelun jätän loppuviikkoon, mutta ajattelin josko joku innostuisi kakkua tekemään jo aiemmin epäselvästä kuvasta huolimatta joten olkaa hyvät :)!










Pohja:

100g voita
250g digestivekeksejä

Täyte:

360g maustamatonta tuorejuustoa (2prk pirkan tuorejuustoa)
6 liivatetta
1,5 dl tomusokeria
2 kananmunaa
2 limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
3 dl kuohukermaa

Kiille:

2 dl persikkasosetta
3 liivatetta
2 rkl (sitruunan)mehua
(sokeria)

Valmista pohja murskaamalla keksit ja sulattamalla rasva sekaan. Painele 22cm irtoreunavuoan pohjalle.

Vatkaa täytteen kerma ja raasta limetin kuori ja purista mehut. Laita liivatteet likoon kylmään veteen. Vatkaa munat kevyesti vaahdoksi. Yhdistä vatkattu kerma, tuorejuusto, sokeri, limetin kuori ja vatkattu munavaahto sekaisin. Kiehauta limen mehu ja purista liivatteista ylimääräinen neste ja lisää limemehuun. Anna jäähtyä. kaada ohuena nauhana massan joukkoon koko ajan vatkaten. Kaada vuokaan ja tasoita pinta. laita kylmään ainakin 2 tunnin ajaksi. Valmista kiille. Kiehauta 2 dl persikkasosetta kattilassa ja lisää liivatteet liotuksen jälkeen sekä sitruunan mehu. Anna jäähtyä hyvin ja kaada hyytyneen kakun pinnalle. Irrota kakku vuoastaan kun kiille on kunnolla hyytynyt. Siistin reunan saamiseksi käytä reunakalvoa tai voitele ja tomusokeroi vuoan reuna.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti