maanantai 27. heinäkuuta 2015

Mangosuklaapikkuleivät

Halusin tehdä jotain hyvää kaapissa olevasta valion mangotuorejuustosta. Päädyin kokeilemaan täytepikkuleipiä. Resepti ei ole ihan täydellinen, mutta julkaisin sen sillä ajatuksella jos joku intoutuisi kehittämään sitä eteenpäin..Nimittäin pikkuleipätaikina olisi kaivannut makeutta ja suklaisuutta ja täyte jakaa mielipiteet mangoisuudellaan. Enemmän olisin käyttänyt myös valkosuklaata jos sitä olisi ollut! Hyviä oli kuitenkin kuulemma ja katosi työpaikalla parempiin suihin.











Taikina:

3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
100g voita
1 1/2 rkl sokeria (lisää halutessasi)
1 iso muna
1 tl vanilliinisokeria

(suklaata paloina tms)

Täyte:

100g mango tuorejuustoa
0,5 dl kermaa
50g Valkosuklaata



Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja vähin erin keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita taikina peiteltynä kylmään. Valmista sillä aikaa täyte. Kiehauta kerma ja ota liedeltä. Lisää valkosuklaa sekaan ja anna sulaa. Jäähdytä ja vatkaa vatkaimella jämäkäksi. Lisää tuorejuusto. Lisää sokeria tarviitaessa. 

Ota taikina kylmästä ja kauli se ohueksi levyksi. Ota muotilla pikkuleipiä ja laita leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 180 asteessa noin 10 minuuttia. Jäähdytä. Täytä pikkuleivät pursottamalla täyte ja painamalla toinen pikkuleipä päälle. 

Koristele suklaalla ja tomusokerilla.

Ohjeesta tulee noin 20kpl pikkuleipää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti