torstai 30. heinäkuuta 2015

Mustikka Eclair

Käytiin pojan kanssa lähimetsässä keräämässä mustikoita ja niistä osa pääsi näihin herkullisiin leivoksiin.

Minulle eclair on tuttu työskennellessäni leipomossa jossa herkkuja kutsuttiin koiranluiksi. Yksinkertaisimmillaan eclair on täytetty tuulihattu joka on yleensä kuorrutettu ja pitkänmallinen.

Muuntelumahdollisuuksia on rajattomasti niin kuorrutteen kuin täytteen osalta joten eikun kokeilemaan :)







1 annos Tuulihattutaikinaa

Täyte:

1osa kermaa (2 dl)
1osa rahkaa (2dl)
1 kahvikupillinen mustikkaa
sokeria
vaniljasokeria
(Vanilliinikreemijauhetta)

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka. Soseuta mustikat ja lisää rahkaan. Makeuta sokerilla ja voit tarvittaessa lisätä vanilliinikreemijauhetta jotta saat rahkasta jämäkämmän.

Huomio! Rahkaa jäi yli aika paljon, mutta voit tätä perusohjetta käyttää ja pienentää ohjetta.

Kuorrutteeksi sopii mikä tahansa suklaa. Saat kuorrutteesta kauniimman kun lisäät sulaan suklaaseen tilkan öljyä. Kasta eclair suklaaseen, valuta ja anna jähmettyä. Leikkaa veitsellä toinen reuna auki ja täytä rahkalla pursotinpussia käyttäen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti