sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Omenapaistos

Syksyn aikaan kuuluu omenaherkut ja tässä yksi niistä perinteisimmistä. Olen oppinut tekemään tätä jo ulkomuistista ja määrät ja aineet vähän vaihtelee aina tarpeen mukaan. Tähän herkkuun voi käyttää pussien loput esimerkiksi manteli, kookos tai pähkinärouheesta. Kaurahiutaleina käytän yleensä isoja kokojyväisiä ja vettä lisään vuoan pohjalle sillä siirapin kanssa siitä tulee ihana liemi eikä omenat kuivu..









7 kotimaista kirpsakkaa omenaa lohkottuna
25g voita
1,5 dl isoja kaurahiutaleita
0,5 dl kidesokeria
0,5 dl ruokokidesokeria
(puolisen desiä pähkinärouhetta)
loraus vettä vuoan pohjalle

Omenalohkojen päälle:

1-2 tl kanelia
2 rkl siirappia

tilkka vettä

Laita omenalohkot vuokaan. Sulata pienessä kattilassa voi. Ota liedeltä ja lisää muut aineet. Sekoita tasaiseksi. Ripottele omenoiden päälle kaneli ja valuta siirappi. Kaada kuorrute päälle, laita loraus vettä vuokaan ja laita uuniin 200 asteeseen noin 20-30 min. Voit alentaa lämpöä jos pinta tummuu. Nauti.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti