sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Appelsiinirahkapullat

Pakkaspäivänä  kädet eksyi taikinakulhoon ja siitä syntyi rahkapullia appelsiinilla maustettuna. Kävi myös aika harvinainen juttu nimittäin jauhot pääsi kesken kaiken loppumaan. Niinpä korvasin osan gluteenittomilla jauhoilla eikä tulos ollut ainakaan huonompi!








5 dl vettä/maitoa
2 pss kuivahiivaa
100g voita
1 dl täysruokosokeria (intiaanisokeri)
1 dl side sokeria
1 tl suolaa
1 kananmuna
vehnäjauhoja(+glut.jauhoja)




Lämmitä neste hieman kädenlämpöistä kuumemmaksi. Lisää hiiva jauhojen sekaan ja kaada joukkoon. Lisää loput aineet ja viimeisenä pehmeä voi. Tee hyvä sitko vaivaamalla ja laita kohoamaan noin puoleksi tunniksi.

Leivo taikinasta pikkupullia ja anna kohota. Paina lasin avulla tms.kunnolla pohjaan saakka kolo ja voitele reunat kananmunalla ja täytä sitten rahkalla.

Puolitin taikinan ja tein tavallisia pikkupullia sekä rahkapullia. Tällä rahkamäärällä täyttää noin 12-15 pullaa.


Täyte:

250g rahka pehmeä maustamaton
puolet appelsiinin kuoresta raastettuna
1/2 kananmuna (mitä jäi voitelusta)
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

Sekoita aineet ja täytä pullat..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti