lauantai 2. huhtikuuta 2016

Suolainen briossiboston

Briossi on Ranskasta oloisin oleva hiivataikina leivonnainen joka sisältää tavallista pullaa enemmän voita ja kananmunia. Se voidaan tehdä pullaksi tai leiväsi tarkoituksen mukaan. Briossi nousi aika hyvin pinnalle samalla kuin katuruoka..niistä saa hampurilaisiin herkulliset sämpylät.

Nyt tein laitoin briossit vuokaan ja niistä tuli tosi hyvä suolainen boston. Juhlava briossi sopii hyvin juhlaan sillä tämä taikina on rikas eikä muutu kuivakaksi pakastimessakaan.





1 1/4 dl maitoa
25g hiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
2 kananmunaa
250g voita
8 dl vehnäjauhoja

juustoraastetta, kinkkusuikaleita, homejuustoa




Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää joukkoon. Lisää joukoon puolet jauhoista ja sokeri sekä suola. Vaivaa hyvin. Lisää sitten loput jauhoista ja huoneenlämpöinen voi pieninä kuutioina. Jatkaa vaivaamista (yleiskoneen taso 1/2) kunnes taikina on tasainen n.10 min.) Kohota 45 minuuttia. Vaivaa taikinaa hetki käsin jätä lepäämään vielä 10 minuutiksi leivonta-alustalle. Puolita taikina. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen pala kuten tehdessäsi korvapuusteja. . Levitä haluamasi täytteet ja rullaa. Leikkaa 7 palaan ja laita vuokaan.





Anna kohota puolisen tuntia. Voitele kananmunalla tai vedellä. Ripottele juustoraastetta päälle. 180 astetta noin 20 minuuttia. Toisesta puolikkaasta taikinaan voit tehdä vaikka hampurilaissämpylöitä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti